Comunicat de presă – Securitatea Energetică a României

Comunicat de presă,

26.11.2015

În contextul geo-politic actual, generat de transformările recente petrecute în nord-estul Mării Negre și al incertitudinilor din Orientul Mijlociu și al Africii de Nord, pe fondul crizei refugiaților și al imenentei modificări a acordului Schengen,

Bucharest Business Breakfast a organizat astăzi joi, 26 noiembrie 2015, la Camera de Comerț și Industrie a României dezbaterea: Securitatea Energetică a României.

Dezbaterea a constat într-o descriere a situației actuale și o analiză a provocărilor la adresa securității energetice a României. O serie de societăți comerciale reprezentative, prin oamenii de afaceri prezenți la eveniment și-au exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția pieței energetice din regiune în perioada următoare, riscurile și provocările mediului de afaceri românesc din domeniul producției, transportului și distribuției de energie.

Punctele de vedere exprimate vor face obiectul unei sesiuni de comunicări care urmează a fi avansate Guvernului, Comisiilor Parlamentare cu atribuțiuni în domeniul energiei și al securității naționale, precum și Parlamentarilor Europeni.

La dezbatere au participat membri ai corpului diplomatic acreditat în România la cel mai înalt nivel – Ambasada Poloniei, Ambasada Sloveniei și a Cehiei, membri ai Comisiei de Industrie din Parlamentul României, personalități din mediul academic, precum și numeroși oameni de afaceri.

Dezideratul seriilor de întâlniri Bucharest Business Breakfast rămâne fallow up-ul post eveniment.

Au luat cuvântul:
Eugen Davidoiu – CEO Electrica Serv

Flavius Caba-Maria – Preşedintele Think-Tank-ului Middle East Political and Economic Institute
Mihai Marcoci – Lect. Univ. Academia de Poliție A.I. Cuza

Liviu Mureșan – Președinte Fundația Eurisc

Eduard Dumitrașcu – Fondator Bucharest Business

IMG_0966

IMG_0967 IMG_0968 IMG_0969 IMG_0944 IMG_0972 IMG_0973 IMG_0977 IMG_0978 IMG_0979 IMG_0964 IMG_0965